Kan ik de USB poort gebruiken van de klok?
Last Updated a year ago

Jazeker!

De USB poort staat open voor ieder gebruik zoals je van de ESP8266 mag verwachten.

In de kloksoftware wordt de poort gebruikt voor seriële toegang en logging.
Sluit hiervoor de USB aan op een computer en start een seriële monitor programma (bijvb Putty). Selecteer in de instellingen van het programma de toegewezen seriële poort (bijvb COM5) en start de seriële monitor.

De beschikbare commando's vindt je met het commando "help".

Herprogrammeren van de ESP8266 met een eigen programma is dus ook mogelijk, maar dan heb je geen klok meer.
In geval van nood kun je de USB poort ook gebruiken om de firmware er opnieuw in te zetten als er tijdens de web-update iets helemaal de mist in is gegaan.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!