Wat is het adres van de mailservers?
bijgewerkt op 9 jaar geleden

Bij ons hostingpakket zit standaard een mailserver voor inkomende en uitgaande post.

Als u een domeinnaam aan uw pakket heeft gekoppeld dat is automatisch de naam van de inkomende en uitgaande mailserver:
mail.uwdomeinnaam.ext
(Bijvoorbeeld: uw domeinnaam is hanspietersen.nl dan is de naam van de SMTP en POP3 en IMAP server: mail.hanspietersen.nl)

Voor gebruik van de mailservers geldt de verplichting tot inloggen.
Krijgt u een melding bij het verzenden van email dat het bericht geweigerd is, dan heeft u de instelling in uw mailprogramma niet juist staan. Uw mailprogramma probeert dan zonder inloggen mail te verzenden.

De poorten van de mailservers zijn:
POP3110
IMAP143
SMTP25
Secure SMTP (SMTPS)465
Secure SMTP (SSMTP)587
Secure IMAP (IMAP4-SSL)585
IMAP4 over SSL (IMAPS)993
Secure POP3 (SSL-POP)995

Voor 'normale' situaties kunt u de standaard SMTP poort (25) gebruiken.
Een aantal providers (bijvb. KPN/Planet/Hotspots) blokkeren echter deze poort.
U kunt in dat geval en in het geval van een mobiel apparaat zoals telefoons/laptops/tablets beter SSMTP gebruiken (587). Al deze apparaten hebben een optie ("SSL gebruiken" of "TLS gebruiken" of "Verbinding coderen") staan in de instellingen van de uitgaande mailserver.

Een ogenblik geduld!

Een moment geduld alstublieft...